Главни Политика

Плевнелиев пита: Бъдещ министър–председател ли работи Румен Радев?

Да разпространим новината

„Виждам паралели и виждам разлики в протестите сега и тези, които доведоха до оставка на кабинета „Борисов“, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев в периода 2012 – 2017 година.

В момента исканията на протестиращите се променят постоянно, обясни той. Според него няма причина за оставка на кабинета в момента. Плевнелиев напомни какво е правил по времето на протестите, когато е бил на „Дондуков 2“ и заяви, че в момента Румен Радев не прави нищо от това, а точно обратното – подклажда протестите. „Бъдещ министър – председател ли работи президентът днес?“, попита той и продължи: „Ако влезе в ролята си на президент, който е загрижен за протестиращите, защо не ги приеме“. „Защо президентът Румен Радев, като е такъв борец срещу корупцията, не излезе с една идея как да я борим“, чуди се още Плевнелиев.

Според него е възможно да има и чужда намеса в протестите. Това си твърдение подплати с примера за наличието на кола с руски номера на протеста в Бургас. Плевнелиев дори призова службите да проучат въпроса, защото се съмнява, че България е част от една геополитическа война. „Ако този кабинет продължи, механизмът на за наблюдение ще отпадне, ще влезем в Шенген и в еврозоната. Точно това е голям проблем за всички русофили“, каза президентът.

Във връзка с качеството на строителството на магистралите, Росен Плевнелиев припомни как, когато е бил министър на регионалното развитие и благоустройството, Сергей Станишев е ходил с буркани, пълни с пепел и тогава той заедно с журналисти е отишъл, на която магистрала те са поискали и се оказало, че пепелта на Станишев е била от рудник и се използвала като съставка на асфалт, а не е, че е самият асфалт.

Росен Плевнелиев коментира и самият премиер Бойко Борисов.. По думите му, той винаги се е стремял да балансира нещата, но това за съжаление не винаги му се получава – както се случва с Корнелия Нинова и с Румен Радев.

„Бедността не е порок, това е състояние, от което не трябва да се отчайваме, а трябва да работим“, каза още той и призова всички институции да работят в името на промяната.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама