BGtop
Главни Криминални

Пиян баща нападна лекарка в Добрич

Полиция
Да разпространим новината

Нов случай на нападнат лекар е регистриран в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ)-Добрич. Това съобщиха от болницата.

На 5 август вечерта по време на дежурство в детско отделение д-р Москова приема дете, което е с хронично заболяване. В продължение на три дни детето е лекувано в дома си и след като състоянието му не се подобрило, родителите го водят в болницата. При приема на детето бащата, във видимо нетрезво състояние, напада д-р Москова и прави опит да я удари. Само намесата на млад мъж по време на инцидента предотвратява по-тежки последици. Подаден е сигнал до дежурния в полицията и агресивният баща е задържан. Мъжът е нанесъл и материални щети на отделението.Това е поредният случай на агресия от страна на пациент към лекар, което прави работата на специалистите в болницата още по- трудна и опасна.

За последният месец рязко се е повишил броят на потърсилите спешна помощ в МБАЛ-Добрич. Част от причините за това са летните отпуски на личните лекари и специалисите. Само за едно денонощие в края на миналата седмица през Спешно отделение са преминали над 100 човека – 72 възрастни и 36 деца. Два екипа от лекар и медицинска сестра дежурят денонощно в отделението.

Във връзка с публикации в медиите от болницата посочват също, че отделението „УНГ“ в МБАЛ-Добрич не е закрито, а е с ограничена дейност.

Практика, прилагана не само у нас е, през летните месеци да няма планов прием и да не се правят операции. Въпреки това, в отделението денонощно има дежурен лекар и медицински персонал. От 15 септември отделението ще заработи с пълен капацитет.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.
Източник:

novini.bg

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Inline
Inline