Главни Новини

Певец от Африка стана роб в Русия – Свят

Да разпространим новината

М ъж от Конго пристига в Красноярск, за да преследва музикална кариера. Там обаче се свързва с мениджър измамник и една година работи за него, пише lenta.ru.

В родината си Джоел Екба стига до финалите на шоуто „Гласът на Африка“ и е искал да продължи кариерата си като певец в Русия.

Той пристига в страната с туристическа виза, намира си агент и започва да изнася представления в различни места на английски, френски, руски.

Според приятели на музиканта мениджърът му взимал всичките пари, а самият Джоел потънал в дългове.

Африканецът не е знаел, че нарушава законите на Русия, докато не бил задържан и изпратен в център за временно задържане на чужденци. След това агентът му изчезва безследно, а самият певец е заплашен с депортиране.

„Бях брутално излъган и използван като артист-роб“, казва мъжът.

167 българи роби във Франция

Правозащитничката Олга Суворова посочва в интервю, че певецът е жертва на съвременното робство. Работодателят се възползва от незнанието му за руското законодателство, печели от него и го мами. Според нея през цялото това време Джоел е смятал, че подписва документи, който е трябвало да отидат при паспортните и визови власти, за да легализира престоя си в Русия.

В разговор с журналисти и правозащитници мениджърът заявил, че не бил организирал никакви концерти, че той и певецът са просто познати.

Руската медия отбелязва, че към този момент към агента не са повдигнати никакви обвинения.

В Германия „нови роби“ от България

Български роби за евтино месо в Германия

Ужас с български роби – просяци във Франция

Децата на езерото „Волта“, някои никога не изплуват на повърхността

Кои са най-опасните държави в света

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram


Източник

loading...