BGtop
Главни Общество

Петимата от бандата на Митьо Очите остават в ареста

Решетки на Затвор
Да разпространим новината

Апелативният спецсъд потвърди определението на първата инстанция и остави за постоянно в ареста петимата задържани при спецакция в Бургаско за участие в престъпна групата с ръководител Димитър Желязков – Очите. По данни от прокуратурата групата се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други престъпления от 2010 г.

Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев, който не се яви днес заради влошено здравословно състояние, не искаха да бъдат снимани преди заседанието. Този път то беше открито за медии и граждани, за разлика от гледането на мярката в спецсъда.

Днес стана ясно, че срещу престъпната група има множество анонимни свидетелски показания и СРС-та. Според свидетелите групата се е занимавала с палежи и разпространение на наркотици, както и се е опитвала да наложи монопол над погребалния бизнес в региона.

Защитниците на задържаните отбелязаха, че данни за групата е имало още 2002 г. и 2003 г., но по-активни действия от разследващите са предприети последните седмици, а досъдебното производство е образувано 2016 г. Също така според тях в направените разпити са противоречиви и в тях няма конкретика.

Адвокат Димитър Марковски, който защитава Въчев, каза пред медиите, че според него в този случай стари дела са обединени в едно. По думите му Въчев е задържан, за да се попълни необходимата цифра за обвинение срещу организирана престъпна група.

Марковски каза още, че Въчев не е познавал Митьо Очите и няма данни за срещи с него или други факти, които да ги свързват. Въчев нямал и контакт с никой от свързаните с групата общински съветници.

По случая с Десислава Иванчева, Марковски, който е и нейн адвокат обясни, че досега тя е била настанена в болницата към Софийския затвор, а сега в спецпрокуратурата се запознава с аудио записи по делото срещу нея. По-късно днес на Иванчева трябвало да й бъде направен ядреномагнитен резонанс. Абсурдно е да бъде с пранги на краката, коментира Марковски.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.
Източник:

novini.bg

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline