Главни Общество

Пенсионерите излизат на национален протест

Да разпространим новината

Българските пенсионери излизат на втори национален протест през Народното събрание, заради безразличието на управляващите към техните проблеми. Протестът ще се проведе днес, по време на обсъждането на проектобюджета за 2019-та година.

Един от организаторите на протеста, ген. Васил Върбанов заяви пред Дарик, че хората са възмутени от пренебрегнатите им искания за осъвременяване на пенсиите, бързо нарастване на минималната пенсия и закон за възрастните хора.

През лятото инициативен комитет на пенсионерските организации започна да събира подписи в подкрепа на петиция за увеличаване на пенсиите, отпадане на тавана за всички пенсии и изработване на закон за възрастните хора. През септември петицията беше обсъдена на заседание на социалната комисия в парламента, а след това стигна и до заседание на бюджетната комисия. Нито едно от исканията на пенсионерските организации обаче не е взето под внимание.

Документът с исканията беше пренебрегнат от депутатите, разказа ген. Васил Върбанов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. „Изразяваме възмущението си от отношението на народните представители, които са избрани основно с гласовете на пенсионерите. Защото знаете, че пенсионерите са най-съвестните избиратели. Куци, сакати, но отиват до урната с надежда, че ще изберат някой, който ще защитава техните интереси“, казва той.

Ген. Върбанов се обърна към българските пенсионери: „Да излязат от летаргията, която ги е обхванала. Да излязат от отчаянието и като граждани с чест и достойнство да си кажат думата и да покажат, че повече не може така и в бъдеще ще имаме предвид кого избираме“, посочи той.

loading...

About the author

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Реклама

Facebook

Реклама

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com