Главни Общество

От последните минути: Съдът реши съдбата на собственика на „ТАД груп“

Да разпространим новината

Специализирания наказателен съд реши съдбата на собственика на „ТАД груп“. Според магистратите Иван Тодоров ще излезе на свобода срещу 100 хил. лева гаранция. От прокуратурата не коментираха решението, а Тодоров трябва да излезе незабавно на свобода

Заедно с него обвинени за кибертероризъм са и подчинените му Георги Янков и Кристиян Бойков.

Те са на свобода срещу гаранции от по 20 хил. лева. Припомняме, че по-рано стана ясно, че в събраните материали по делото се съдържат факти, според които около две седмици преди задържането на служителя в “ТАД Груп” Кристиян Бойков, източените от информационната база на НАП данни са били предоставени на български и чуждестранни медии.

Анализът на компютърните конфигурации показва, че е имало скрит чат през приложението “Телеграм” между един от обвиняемите и собственика на сайта “Биволъ” Атанас Чобанов, по който данните, копирани от НАП са му били предоставени.

Налице са данни, че е била копирана информация за лица на висши ръководни постове в държавата, за застрахователна компания, популярна хазартна игра.

Вчера и днес са разпитани и служители на Националната агенция за приходите. От разпитите стана ясно, че са копирани данните на над 5,1 млн. български граждани. Това са ЕГН-та, различни комбинации от цифри, регистрационни номера на моторни превозни средства – най-различни данни, с които НАП е редно да разполага. Тези данни са копирани от лицата, които са при

Blitz.bg

loading...

Реклама

Facebook

Реклама