Главни Общество

От последните минути: Съдът реши съдбата на собственика на „ТАД груп“

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Специализирания наказателен съд реши съдбата на собственика на „ТАД груп“. Според магистратите Иван Тодоров ще излезе на свобода срещу 100 хил. лева гаранция. От прокуратурата не коментираха решението, а Тодоров трябва да излезе незабавно на свобода

Заедно с него обвинени за кибертероризъм са и подчинените му Георги Янков и Кристиян Бойков.

Те са на свобода срещу гаранции от по 20 хил. лева. Припомняме, че по-рано стана ясно, че в събраните материали по делото се съдържат факти, според които около две седмици преди задържането на служителя в “ТАД Груп” Кристиян Бойков, източените от информационната база на НАП данни са били предоставени на български и чуждестранни медии.

Анализът на компютърните конфигурации показва, че е имало скрит чат през приложението “Телеграм” между един от обвиняемите и собственика на сайта “Биволъ” Атанас Чобанов, по който данните, копирани от НАП са му били предоставени.

Налице са данни, че е била копирана информация за лица на висши ръководни постове в държавата, за застрахователна компания, популярна хазартна игра.

Вчера и днес са разпитани и служители на Националната агенция за приходите. От разпитите стана ясно, че са копирани данните на над 5,1 млн. български граждани. Това са ЕГН-та, различни комбинации от цифри, регистрационни номера на моторни превозни средства – най-различни данни, с които НАП е редно да разполага. Тези данни са копирани от лицата, които са при

Blitz.bg

loading...

Препоръчано

Реклама