Главни Общество

Оставиха в ареста шестима от трафикантите, задържани на „банкет“ на дунавски остров

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те
Специализираният наказателен съд определи „Задържане
под стража“ за шестима от осемте задържани на 29 юли 2019 г. за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти и на жени с цел сексуална експлоатация, чийто участници са заподозрени и в извършването на серия палежи.
Другите двама от групата (две жени) са с „Домашен арест“, за да могат да гледат децата си, определи съдът. Към наказателна отговорност за участие в групата са привлечени още две лица, които все още се издирват и
предявяването на обвиненията им предстои.
Групата бе неутрализирана по време на „производствен“ банкет на видински остров на 29 юли 2019 г. при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР –Видин. Действията на разследващите са по сигнал, че същия ден
групата планира да прекара група да прекара група мигранти в Румъния с моторна лодка през Дунав.
Въпросните мигранти – трима мъже, три жени и три деца, бяха задържани на магистрала „Хемус“ в бус на път от София за Видин. При задържането на участниците в групата е иззета лодката, собственост на ръководителя, с която деветимата е трябвало да бъдат преведени на румънския бряг.
Тя е специално изпълнание с възможности да развива до 170 км/ч. Ръководителят на групата е осъждан за убийство и е изтърпял 10 –годишно наказание.
Осъждани или с криминални регистрации са и повечето от участниците в групата.
loading...

Реклама

Реклама