Главни Общество

Оставиха в ареста шестима от трафикантите, задържани на „банкет“ на дунавски остров

Да разпространим новината
Специализираният наказателен съд определи „Задържане
под стража“ за шестима от осемте задържани на 29 юли 2019 г. за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти и на жени с цел сексуална експлоатация, чийто участници са заподозрени и в извършването на серия палежи.
Другите двама от групата (две жени) са с „Домашен арест“, за да могат да гледат децата си, определи съдът. Към наказателна отговорност за участие в групата са привлечени още две лица, които все още се издирват и
предявяването на обвиненията им предстои.
Групата бе неутрализирана по време на „производствен“ банкет на видински остров на 29 юли 2019 г. при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР –Видин. Действията на разследващите са по сигнал, че същия ден
групата планира да прекара група да прекара група мигранти в Румъния с моторна лодка през Дунав.
Въпросните мигранти – трима мъже, три жени и три деца, бяха задържани на магистрала „Хемус“ в бус на път от София за Видин. При задържането на участниците в групата е иззета лодката, собственост на ръководителя, с която деветимата е трябвало да бъдат преведени на румънския бряг.
Тя е специално изпълнание с възможности да развива до 170 км/ч. Ръководителят на групата е осъждан за убийство и е изтърпял 10 –годишно наказание.
Осъждани или с криминални регистрации са и повечето от участниците в групата.
loading...

About the author

Борислав Иванов

Име: Борислав
Фамилия: Иванов
Местоположение: град Варна, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски
E-mail: [email protected]

Реклама

Facebook

Реклама