Главни Криминални

Оправдаха Алексей Петров по всички обвинения

Да разпространим новината

Специализираният наказателен съд оправда Алексей Петров по всички обвинения.

loading...

Антон Петров-Хамстера, сочен за дясна ръка на Петров, и Кирил Топалов също бяха оправдани. Тримата, заедно с Марчело Джотолов и Янко Попов, бяха обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна.

Джотолов и Попов бяха признати за виновни, че 2007 г. са принудили Николай Динков да приеме имуществено задължение и са го заплашили с насилие. Те са осъдени на по три години затвор – условно, с петгодишен изпитателен срок и глоба 4000 лв, както и да заплатят разноски по делото, около 800 лв., като съдът уточни, че това престъпление не е извършено в съучастие с Алексей Петров и той не е бил подбудител и помагач.

loading...

Присъдата подлежи на протест в 15-дневен срок.

Адвокат Васил Василев заяви, че защитата е разказала в съда какви монтажи и престъпления има по това дело, извършени от истинския „Октопод“, който по думите му е във властта и сега. Прокуратурата го чу, последици няма да има, защото когато се изпълнява поръчка на тези, които още са във властта и са истинския „Октопод“ не може да се очаква отговорност, каза още Василев. Адвокат Лулчева коментира, че съдът е чул, че няма „Октопод“ и престъпление. „Загубихме време и пари, осем години“, каза тя пред БТА.

Припомняме, делото, станало известно като „Малък октопод“, започна през 2011 година в Софийски градски съд, а през 2015 тръгна наново в спецсъда.

Реклами

loading...
loading...

Реклама

Facebook

Дарете за качествените новини

Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.
Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.