Главни Политика

НФСБ отговориха на Сидеров, снемат доверието от него като председател на ПГ на ОП, не търпят да се нарича Симеонов вицепремиер на Сорос

Да разпространим новината

Народните представители от НФСБ снеха доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Това става ясно от позиция на Народните представители от НФСБ, изпратена до медиите.

По повод поредното нарушение от Волен Сидеров на решението на Политическият съвет на Коалиция „Обединени патриоти“ от 11 септември 2018 г., с което „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет“, подписано от тримата председатели на партиите от Коалицията, народните представители от НФСБ заявяват, ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев.

От партията посочват, че публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с ПП НФСБ.

Припомняме ви, че над 24 часа, след като излъчването на телевизия „Алфа“ беше преустановено, медията започна да „излъчва“ съобщения на партийния лидер на „Атака“ Волен Сидеров, в които той обяви Валери Симеонов за „човек на Сорос“.

В кулоарите на парламента Валентин Касабов обясни причината за разпространената позиция на НФСБ. Той заяви, че към момента няма причина за разпад на коалицията. По думите му, Волен Сидеров работи единствено и само за Русия.

Това е първа крачка, която предприема НФСБ, заяви и Борис Ячев. Той напомни споразумение между председателите на ПГ на партиите, участници в управляващата коалиция.

„Не можем категорично да приемем клеветата, че Валери Симеонов е вицепремиер на Сорос. Целта е разбиване на ПГ и на коалицията, а защо, питайте Волен Сидеров“, обясни Ячев.

Депутатите от НФСБ посъветваха журналистите да разговарят с ВМРО за това каква е тяхната позиция.

Следващата стъпка, обясни Ячев, е да се обсъди на Коалиционен съвет Волен СидеровВолен Сидеров Волен Николов Сидеров е български журналист и политик, лидер на ПП „Атака”. Роден е в град да бъде махнат от поста председател на ПГ на ОП.

На въпрос дали лидерът на „Атака“ е запознат, от НФСБ отговориха, че това си е негова работата. „Не сме го виждали от доста време“, каза Ячев.

Относно дали той ще води листата за евродепутати на ОП, Борис Ячев заяви, че от НФСБ са били готови да коментират предстоящите избори, но вече това няма как да се случи.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама