Главни Новини

Не сме се провалили с поста в Европейската комисия :: Investor.bg

Да разпространим новината

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group


Държавата не се е провалила, а расте, настоя премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на кабинета. По думите му страната ни е можела да получи поста на външен министър в новата ЕК, но сме договаряли и шефския пост в МВФ, за който кандидат е Кристалина Георгиева. Разликата между двата поста е в милиарди долари и глобална възможност за работа в света, каза още той, предаде Dnes.bg.


Освен това Борисов изтъкна, че образованието и иновациите, за които еврокомисарят ни Мария Габриел ще отговаря, са първа точка за правителството, но и в Европа.


Премиерът добави още, че са оценени традициите на страната ни в тази област и „мозъците“, които имаме. Отдавам злобата на нашите опоненти на липсата на опит и на младостта им, коментира премиерът. Борисов призова всички български университети „да се стягат и да правят проекти, защото това са огромни възможности“.


Премиерът коментира и т.нар.“шпионски скандал“ с Русия, като посочи, че когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето Външно министерство реагира. 


„Когато руски олигарси се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс, нашите служби работят по тази тема заедно с партньорски служби“, каза той и допълни, че няма никаква роля в този процес, който се движи от прокуратурата.


Нашата геостратегическа ориентация, подкрепена от всички партии, много преди ГЕРБ да го има, е пътят ЕС-НАТО, напомни премиерът. Той обаче нямал нищо против тези, които обичат Русия. Това, че има събори, че хората пеят руски песни, това е тяхно право, каза Борисов.


По думите му няма нито едно направление, в което работят министрите в кабинета, което да е по-слабо от предишни години, „за да се каже тотален провал на правителството“.


В кое – че всяка година вдигаме доходите с 10%, че превъоръжаваме армията, че МВР разкрива всички убийства, борбата с контрабандата, с корупцията, пари в образованието, изреди премиерът и заяви, че никога България не е имала по-голям БВП. Борисов не е съгласен и че има проблем с боклука в София.


„Откакто сме ние, София е по-чиста от Берлин“, настоя премиерът.


 


Източник

loading...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com