Главни Новини

Не съм оптимист за втори мост при Русе-Гюргево:: Investor.bg

Да разпространим новината

Снимка: БТА

Не съм оптимист за втори мост над река Дунав при Русе-Гюргево. Това коментира в Русе премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. Той обясни, че министрите на транспорта на България и Румъния водят непрекъснати разговори.


“Икономиката върви в темпове, в които ние не можем да смогнем с инфраструктурата“, посочи той при посещението си в Русе, където заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев инспектира част от изградените инфраструктурни обекти на територията на дунавския град, както и тези, където има строителни дейности – като кея.


Премиерът обяви, че ако военният завод „Дунарит“ край Русе излезе на публична продан, държавата ще направи всичко възможно да го придобие. „Толкова ми омръзна за афери около този важен стратегически завод, че и отгоре ще дадем на търга, но ще си го купим и ще бъде сто процента само държавен“, закани се Борисов.


Премиерът взе страна и по създалата се ситуация около водещата на сутрешния блок на програма „Хоризонт“ на БНР „Преди всички“ Силвия Великова. „Когато научих за свалянето на Силвия Великова, аз ѝ се обадих лично. “Помолих да предадат на директора на БНР, че ако не оправи това безобразие, ще отида в парламента и ще поискам от парламентарната група на ГЕРБ, като председател на партията, да му поиска оставката. Какво повече да направя. Имам чувството, че го правят нарочно. Не мога да разбера кой го прави“, каза Бойко Борисов.


На въпрос защо ГЕРБ не подкрепя сегашния кмет на Русе Пламен Стоилов за трети мандат, той заяви, че е доволен от работата му, но иска да освежи партията. На изпълнителната комисия на партията по-рано тази седмица премиерът е съобщил, че това е последния път, в който допуска кметове повече от трети мандат.


Борисов се изказа и за подкрепата на БСП за кандидата за кмет на София Мая Манолова. „Като знам Мая, когато я направихме омбудсман, какъв натиск имаше от БСП срещу нея, как тя хулеше БСП пред мен. Ако са толкова двулични, да им е честито – и на едните, и на другите. Не казвам, че ГЕРБ сме идеални. Ще освежим цялата партия. Там, където са допуснати недъзи, ще ги отстраним“, подчерта той.


Относно критиките от страна на председателя на БСП Корнелия Нинова за състоянието на икономиката на страната, премиерът потвърди, че не иска да коментира, но допълни, че „само преди два месеца сме я победили категорично и тя призна провала си и си подаде оставката. “След това по най-унизителния начин си я измъкна”, заяви Борисов.

 


Източник

loading...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com