BGtop
Главни Свят

Нарухито получи символите на императорската власт и направи първото си монархическо обръщение

Да разпространим новината

В първото си обръщение новият император на Япония Нарухито заяви, че ще изпълнява стриктно конституцията, ще дава приноса си за мира и ще изпълнява задълженията си на символ на държавата и единството на народа, предадоха световните агенции.
Нарухито направи обръщението си на церемония в императорския дворец, излъчвана пряко от националните телевизионни канали.
В церемонията участваха императрица Масако и членовете на императорското семейство, министър-председателят на Япония Шиндзо Абе и членове на кабинета му, председателите на двете камари на парламента, съдиите от върховния съд, представители на органите на местната власт и обществеността.
Облечен в смокинг, император Нарухито получи на друга церемония по-рано днес символите на монархическата власт – загънати в плат сабя и скъпоценности, всяка в отделна кутия, и държавни печати, като доказателство за възкачването му на трона, ден след като неговият баща абдикира. На тази церемония присъстваха само пълнолетни мъже от императорското семейство. Свидетели бяха брат му, сега престолонаследник – Фумихито, и чичо му принц Хитачи.
Нарухито наследи трона на Хризантемата в полунощ.

Източник:БТА

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Борислав Иванов

Име: Борислав
Фамилия: Иванов
Местоположение: град Варна, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски
E-mail: [email protected]

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline