Главни Свят

Нарухито получи символите на императорската власт и направи първото си монархическо обръщение

Да разпространим новината

В първото си обръщение новият император на Япония Нарухито заяви, че ще изпълнява стриктно конституцията, ще дава приноса си за мира и ще изпълнява задълженията си на символ на държавата и единството на народа, предадоха световните агенции.
Нарухито направи обръщението си на церемония в императорския дворец, излъчвана пряко от националните телевизионни канали.
В церемонията участваха императрица Масако и членовете на императорското семейство, министър-председателят на Япония Шиндзо Абе и членове на кабинета му, председателите на двете камари на парламента, съдиите от върховния съд, представители на органите на местната власт и обществеността.
Облечен в смокинг, император Нарухито получи на друга церемония по-рано днес символите на монархическата власт – загънати в плат сабя и скъпоценности, всяка в отделна кутия, и държавни печати, като доказателство за възкачването му на трона, ден след като неговият баща абдикира. На тази церемония присъстваха само пълнолетни мъже от императорското семейство. Свидетели бяха брат му, сега престолонаследник – Фумихито, и чичо му принц Хитачи.
Нарухито наследи трона на Хризантемата в полунощ.

Източник:БТА

loading...

error: Забранено е копирането