Главни Криминални

Нападнатият в Хасково полицай: Опитаха се да ни смачкат

Нападнатият в Хасково полицай: Опитаха се да ни смачкат
Да разпространим новината

Квартал „Република“ в Хасково е под полицейска обсада, след като в сряда вечерта група роми се нахвърлиха с брадви и колове срещу служители на реда.

Патрулът отишът по сигнал, че семейството на мъж е отнело детето на жена и я заплашва с насилие.

„Посрещнаха ни доста агресивно, с много арогантно поведение, с псувни. Впоследствие пристигнаха коли с още хора. Събраха се 20 души. Единият от ромите посегна да изблъска мой колега“, разказа пред „Здравей, България“ полицаят Димитър Кючуков, пострадал при атаката.

При опит да арестуват агресивните граждани, той получава удар по главата с юмрук. Това принудило него и колегите му да стрелят във въздуха. 

„Тогава част от ромите се качиха в колите и тръгвайки с мръсна газ, се опитаха да ни смачкат, като ние останахме между техния и патрулния автомобил. В последния момент спряха и тръгнаха да бягат в друга посока“, разказа още Кючуков.

Задържани  са общо петима души, други трима се издирват.

„Кварталът се характеризира с доста голям процент на престъпност. Има употреба и продажба на наркотици, кражби“, коментира Иван Расково, началник на РПУ Хасково. В същото време той поясни, че в този случай агресорите не са жители на квартала.

Служители на РУ – Хасково са се отзовали на сигнал от 20-годишна жена, която съобщила, че съпругът й и баща му са я изгонили от палатката, в която живее, и я заплашили, че ще вземат детето й.

Изпратеният веднага на място автопатрулен екип установил двама мъже на 28 и 54 години. В присъствието на полицаите, те отправяли заплахи към жената, отказвайки да й върнат детето.

Агресията си насочили и към служителите на реда, които им отправили предупреждение и ги поканили в районното управление за изясняване на случая. В този момент с два леки автомобила пристигнали още осем души и с брадви, сапове и улуци и нападнали униформените.

По случая е образувано бързо производство, работата по което продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Хасково.

loading...

About the author

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Реклама

Facebook

Реклама