Главни Мистерии

Намериха останките на издирвано преди 34 г. момиче, но изчезването ѝ остава мистерия

останки на човек
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Във вторник, по време на разкопки в щата Колорадо за поставяне на нов тръбопровод, строителните работници попаднали на човешки останки. Оказало се, че намерените кости са на изчезналата преди 34 години Джонел Матюс.

Момичето изчезва безследно от дома си през декември 1984 г., когато е било на 12-годишна възраст. Случаят около изчезването ѝ предизвиква вълна от съпричастност в САЩ, като тогава дори президентът Роналд Рейгън прави изказване по въпроса в рамките на кампания, ангажирана именно с темата за изчезнали деца през последните години.

Въпреки намерените останки на момичето властите все още нямат отговор на въпроса за нейното изчезване, като от полицията заявиха, че разследването по този забравен случай навярно ще бъде подновено с нови експерти и нов вид технологии.

Джонел Матюс изчезва през вечерта на 20 декемри 1984 г. след коледен концерт в училището ѝ. Тя е докарана вкъщи от баща на нейна съученичка. По това време родителите ѝ не са си били у тях и когато по-късно се прибират, от Джонел няма и следа. Входната врата е широко отворена, обувките ѝ са в коридора, а чорапогащникът ѝ е захвърлен на дивана.

Пред американски медии родителите на Матюс определиха намирането на тленните останки на дъщеря им като “абсолютно чудо“, след което си пожелаха причината за изчезването ѝ преди близо 35 години най-накрая да бъде разгадана.

loading...

Препоръчано

Реклама