BGtop
Главни Свят

Над 81 000 български деца получават помощи от германската държава.

Да разпространим новината

Цели ромски квартали се местят от България в Германия, а над 81 000 български деца получават помощи от германската държава. Преселението става организирано, а в Германия българските роми живеят от социални помощи и трудова експлоатация, съобщи Нова телевизия.

Две са основните дестинации за ромите – Дуисбург и Дортмунд. 12 000 български граждани вече са регистрирани само в Дуисбург. Всеки месец пристигат цели махали от Североизточна България. Това, което ги привлича, е германската социална система. По същия начин изглежда и Дортмунд – мечтата на жителите на пловдивския квартал „Столипиново“.

Детските надбавки са основната цел на хората, които тръгват от „Столипиново“. Размерът им в Германия е за първо дете по 204 евро на месец, за второ – 230 евро, а за трето – 260 евро. Това прави по 694 евро на месец на семейство с три деца. Условието е поне един от родителите да работи на трудов договор за 450 евро на месец или адресна регистрация.

Никой в Германия не може да каже дали зад броя на децата, регистрирани да получават надбавки, стоят реални хора. Обещанията за лесен достъп до помощи и трудов договор обаче често се оказват лъжа. Оставени без нищо в Германия българите стават жертва на трудова експлоатация.

Местните граждани пък са потресени. Те разказват, че ромите имат различна представа за това какво е да си учтив, къде да си хвърляш боклука – улиците и градинките са засипани с боклуци и празни пластмасови бутилки.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Борислав Иванов

Име: Борислав
Фамилия: Иванов
Местоположение: град Варна, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски
E-mail: [email protected]

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline