Главни Любопитно

Морякът Тодор превърнал семейната нива в плантация, използвал дрогата за лечение на тежко заболяване

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

57-годишният бургазлия Тодор Стамов е арестуваният с 90 кг марихуана при акцията на полицията, научи Флагман.бг. Мъжът цял живот бил моряк, преди няколко години се пенсионирал и се прибрал в родния Бургас.

Съвсем скоро той преживял жестока лична драма, тъй като починала майка му. Именно в семейния имот между селата Страцин и Бата засадил растенията с марихуана. Полицаите получили оперативна информация и щурмували плантацията. Освен растенията, те открили и изсушена дрога, съхранявана в бидони.

Тодор обяснил на ченгетата, че страда от тежко заболяване и използва наркотика, за да си прави специални масла, с които се лекува. Той отворил хладилника и лично показал на униформените къде са въпросните масла, разкриха още източници.

Тодор не е криминално проявен или осъждан.

Ръководителят на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев обясни, че откритото количество е доста сериозно – 90 кг суха листа маса и още над 100 кг растения. Тодор е обвинен за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

„Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Още днес ще поискаме да бъде удължена мярката му за неотклонение. Растенията са много добре подредени, със спазени отстояния, което значи, че целенасочено са отглеждани, за да дадат добра реколта. Такова количество показва, че то е отглеждано за продажба, а не само за държане“, обяви Георги Чинев на пресконференция.

Шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар  Калоян Калоянов разкри, че нивата е била оборудвана със специална поливна система, а процентът на наркотично вещество в откритата дрога – доста висок.

„Самата суха маса е съхраняване в различни бидони, кашони и вакуумирани пакети. Задържан е в процес на поливане на растенията. Част от сухата листна маса е пакетирана по начин, който предполага друга цел“, каза старши комисар Калоянов.

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано