BGtop
Главни Общество

Момиченце вдига 41 градуса, Спешна помощ закъснява

Линейка
Да разпространим новината

9-годишно момиченце вдига висока температура, но линейка не идва. Това е станало на 31 юли, като момиченцето било от няколко дни при баба си и дядо си в София. Те измерили над 41 градуса, предаде NOVA.

Даниела и Огнян Секирански твърдят, че на 9-годишната им внучка не е обърнато внимание, въпреки че е била с критично висока температура.

„В един момент детето започна да трепери. Премерих й температурата и се стреснах. Детето изпадна в безпомощност и заспиваше“.

Двамата звъннали на 112, където ги посъветвали да предприемат действия за сваляне на температурата на детето.

Те вече предприели действия, но състоянието не се променило.

„След час отново им звъннах. Оттам диспечерът ми отговори, че в момента не могат да изпратят екип, тъй като търсят педиатър“, допълни Огнян.

„По това време детето вече започна да повръща. Наистина бяхме шокирани. Тогава извикахме линейка на частна фирма. Дойдоха след 10 минути“, каза съпругата му.

Тя казва, че не иска да създава проблем, но можело да им кажат какво да правят. Температурата започнала да пада.

„В това, което дотук се каза, има доста неверни неща. При първото обаждане дядото казва, че детето е с 40,5 градуса. И че още тогава повръща. Второто им позвъняване не е след час, а е 6 минути по-късно. Нашата диспечерка казва, че сме пренасочили педиатър. На 45-ата минута линейката е пред блока и там се засича с екип от частна болница“, заяви Катя Сунгарска, говорител на „Спешна помощ“.

По думите й е нямало свободен екип. Те нямали повторно обаждане, че е влошено състоянието, а в такива случаи пренасочвали елкипи. В тази нощ имали 13 екипа.

Мъжът обаче разказа, че те нямали информация и не им е казано дали ще дойде. Не получили и обаждане да им кажат, че са пратили линейка.

След като отишли на адреса и видели, че има частна линейка, медиците се пренасочили към друг адрес.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline