Главни Криминални

Младен Маринов и Сотир Цацаров с подробности за ареста на заподозрения за убийството на Виктория Маринова

Да разпространим новината

В хода на работата стигнахме до лице, което снощи беше задържано от немската полиция по наше искане. Лицето е Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 година в град Русе и живущ там. Адесът, който е обитавал, е в близост до местопрестъплението. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов повод ареста на заподозрян за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова.

Лицето има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Няма друга криминална регистрация, посочи Маринов.

В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които пряко свързват лицето с жертвата. Готови са част от експертизите. Има наличие на ДНК материал върху дрехите му от жертвата и него. Има негов ДНК материал и върху жертвата. Очакваме още доказателства, които да го свържат с жертвата, заяви вътрешният министър.

До момента всичко говори за спонтанно деяние. Имаме информация, че цялата предишна нощ е употребявал алкохол. Намирал се е близо до мястото на извършване на убийството, посочи Младен Маринов.

Той благодари на криминалистите в МВР. Колегите направиха доста точен профил на лицето и ни дадоха добра насока, заяви Маринов.

Министърът на вътрешните работи припомни, че на 06.10.2018 г. в 14.27 часа е подаден сигналът за намерения труп на Виктория Маринова при крайбрежната алея в Русе. До момента не се изключва нито една версия за убийството – от личния живот до професионалната ѝ дейност. Започната е проверка на всички факти и обстоятелства. Изготвен е списък на лица от криминалния контингент, извършен е оглед, назначени са съответните експертизи. Извършени са множество разпити, обясни Младен Маринов.

От своя страна главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че разследващите разполагат с множество доказателства, че заловеното лице е действителният извършител на убийството на Виктория Маринова.

За кратък период от време при изключителна мобилизация бяха събрани множество доказателства, които сочат лицето Северин Красимиров за сигурния извършител на престъпление, каза Цацаров.

Държавният обвинител поясни още, че обвиняемият ще бъде съден по две престъпления – за изнасилване и за убийство.

Лицето е напуснало страната през Дунав мост и веднага е била издадена европейска заповед за разследване и задържане, добави Цацаров.

Предстои процедура по неговото екстрадиране пред германски съд и привеждане на лицето тук. Разбира се, всички действия по разследването ще продължат, увери още главният прокурор.

В хода на действията не се изключва каквато и да е версия. Разпитани са множество свидетели и нейни колеги. На този етап не можем да твърдим, че убийството е извършено заради работата ѝ, заключи Сотир Цацаров .

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline