BGtop
Главни Свят

Мечка уби майка и бебето ѝ

Да разпространим новината

Майка и 10-месечното ѝ бебе загинаха след нападение от мечка, както предполагат властите в Юкон. Смъртта им шокира местните в канадския регион, пише CNN.

Валъри Тиорет (37) и 10-месечната ѝ дъщеря, Адел Роусхолт, били намерени мъртви в понеделник. Съпругът на Валъри открил телата им близо до езеро Ейнарсон, докладват властите.

Йермунд Роусхолт се е прибирал у дома след лов в района отново на езерото Ейнарсон, когато забелязал телата на съпругата и дъщеря си пред къщата.

Малко преди това Роусхолт застрелял и убил мечка гризли, която тръгнала да го напада. Това се случило на 100 метра от дома на семейството.

Тричленното семейство живеело в усамотена хижа през последните три месеца, разказват властите. Според местни, семейството обичало да прекарва времето навън и са били добре запознати с рисковете от случайна среща с мечки.

„Когато се случи трагедия в малка общност, всички я преживяват, шокиращо е“, казва Изабел Салеси, жител на Юкон.

След като намира телата на съпругата и дъщеря си, Роусхолт звъни на Спешна помощ в най-близкото селце Майо, с население от 200 души.

Новината се разпространява бързо в региона, където много хора са познавали семейството, а допреди няколко месеца са празнували раждането на детето им.

Тиорет е била в отпуск по майчинство, а преди това е работила като учител по френски на децата в шести клас в малко училище в Юкон.

Според разследващите, Тиорет вероятно е извела бебето на разходка, когато двете са били нападнати.

Това е четвъртото нападение от мечка гризли в Северна Америка за тази година, въпреки че тези случаи за смятани за редки.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline