Главни Общество

Майките на деца с увреждания продължават да искат оставката на Валери Симеонов вече 14-ти ден

Да разпространим новината

14-тият пореден протест на майките на деца с увреждания и подкрепящите ги граждани приключи с обещанието утре шествието да е по-мащабно.

Те настояваха отново за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който ги нарече „кресливи жени с уж болни деца“.

Аделина Банакиева от организаторите обясни пред БНР, че вече не разчитат на българското правителство, а единствено на европейските институции за подкрепа. “Днес е започнало подписването на европейската конвенция за защита правата на човека. Това, в което вече сериозно се съмняваме, че речта на омразата от устата на висш държавен служител, категорично нарушава тези права и нашето правителство не взе мерки това да не се случва“, каза тя.

Банакиева съобщи, че за утрешния ден ще разчитат на автомобилисти и мотористи. „Да, утре сме обявили автошествие. Като вероятно ще отидем и до централата на ГЕРБ“, допълни още тя.

Запитани дали не се чувстват употребени за политически цели, майките заявяват, че за тях е важно двата закона, за които се борят, да бъдат приети в Народното събрание и са убедени, че ако поискат оставката на цялото правителство и премиера, в центъра на София ще се съберат десетки хиляди души.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама