Главни Общество

Майка разказа за ужаса, който детето ѝ е преживялo с „Момо“

Да разпространим новината

Мамо, телефонът ми говори. Каза ми, че ако заспя, „Момо“ ще те вземе. Така майка разказа за ужаса, който детето ѝ е преживялo с новия вид предизвикателство в интернет – „Момо“.

loading...

„Момо“ започва с анонимен човек, който се крие зад зловеща снимка или кукла. Тя насърчава децата да добавят контакт в услугата за съобщения WhatsApp, след което ги преследва с яростни образи и предизвикателства, насърчава ги да се самонараняват.

„Съществото говореше на български език – механично преведен. „Момо“ предизвиква децата да правят страшни неща“, допълни още потърпевшата майката.

loading...

„Намерих спасение и то е в 21:00 часа да изключвам интернета вкъщи – така децата ми нямат достъп. Според централата на Youtube, този проблем е само в Европа. Това предизвикателство, което кара децата да се самонараняват е един вид „Син кит“, каза още тя.

„Родителите са виновни за този свободен достъп на децата до интернет. Ако децата прекарват повече време в интернет, нека то да е с цел образование“, завърши темата известният състезател по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки.

Реклами

loading...
loading...

About the author

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.
Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.