Главни Новини

Масово колят прасета край Пловдив! Стопанин: Отнеха ни прехраната за зимата

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

След потвърждението от БАБХ за присъствието на африканска чума в Пловдивско, започна  доброволното умъртвяване на прасетата отглеждани в постройки тип „заден двор”.  До 2 август собствениците на прасетата ще имат право да ги умъртвят сами, а след крайния срок даден от БАБХ животните ще бъдат принудително изземвани и загробвани в определени предварително от общините места. Предвиждат се и санкции в размер до 1000 лева за неспазилите наредбата, пише trafficnews.bg.

„Нареждането е прасетата да бъдат заклани до 2 август. Повечето от хората разбират какво се случва, но има единици които са „компетентни ветеринарни доктори“  приканват „Не колете прасетата” – каза кметът на селото.

Според него в селото се отглеждат близо 150 прасета по дворовете, като нито едно от тях не е регистрирано. Това лишава собствениците им от право да потърсят обещетение.

„Към момента вече разполагаме с място за загробването на животните, съгласувано е с кмета на община Раковски Павел Гуджеров. Багерът също е в готовност, но се надяваме да не се стигне до там“, допълни кметът.

loading...

Препоръчано

Реклама