Главни Политика

Лекари поставиха страшна диагноза на Меркел

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Руски лекари поставиха диагноза на състоянието на германския канцлер Ангела Меркел, която на няколко пъти получи пристъп на публично място.

По думите на професора от катедрата по неврологични заболявания на Московския държавен медицински университет Олга Воробьова, Меркел може да има хиперкинезия, наподобяваща втрисане.

Симптомите включват различни нарушения в работата на органите, в това число и свързаните със сърдечните и метаболитните процеси. Лекарката посочва, че пристъпите на Меркел нямат симптомите на болестта на Паркинсон.

„При Паркинсон има специфични неща при треперенето, които у нея ги няма. Повече прилича на хиперкинезия, наподобяваща втрисане“, каза тя. Експертът изтъква, че на канцлера не може да се постави точна диагноза само по един симптом. Хиперкинезия, наподобяваща втрисане, е патологично внезапно възникване на неволни движения заради неточно подаване на команди от страна на мозъка към мускулите.

Основният симптом е свързан с нарушение в работата на вегетативната нервна система. Болестта се развива вследствие на поражения на неврони в различни частни на главния мозък.

Както БЛИЦ съобщи, само за месец Меркел получи три пристъпа на публични места, които бяха заснети от камерите на журналистите. Тя изглеждаше сякаш трепери от студ. Първоначално официалната версия беше за обезводняване.

loading...