Главни Новини

Кралев инспектира новото тренировъчно игрище за футбол във Велико Търново

Да разпространим новината
Спортният министър бе категоричен, че футболното игрище отговаря напълно на всички съвременни изисквания. Снимки ММСЗa него правителството отпусна близо 700 000 лева през 2018 годинаМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира новопостроеното тренировъчно игрище за футбол във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на ММС. През 2018 година правителството отпусна близо 700 000 лева за новия футболен комплекс, чието строителство вече е завършено. Игрището се намира в непосредствена близост до спортно училище “Георги Живков” във Велико Търново, което също бе възстановено през 2012 година. Спортният министър бе категоричен, че футболното игрище отговаря напълно на всички съвременни изисквания. Тренировъчният комплекс ще използват талантите от футболните школи във Велико Търново. Kралев заяви, че инвестицията в спортна инфраструктура е важна за развитието на младото поколение спортисти.

Министър Красен Кралев посети залите за художествена гимнастика и борба, които се намират в спортен комплекс стадион “Ивайло” и се срещна с младите таланти и техните треньори. Пред тях Кралев обеща, че в най-кратки срокове ще получат нов килим за тренировки и нов тепих. Той направи оглед и на залите в северната част на стадиона, които също ще бъдат обновени и ще бъдат ползвани от клубовете по бокс, борба и щанги. “Имаме готов проект и следващата година ще инвестираме средства и в тези зали, за да може клубовете в тях също да водят пълноценно подготовката си”, коментира Кралев.

По покана на Дaниел Панов министър Кралев проведе среща и с представители на спортната общественост в старата столица. Повечето от тях изказаха благодарността си към Общината за грижата за развитието на спорта във Велико Търново и заявиха, че в последните години условията за физическа активност и тренировки са се подобрили значително. Присъстващите спортни деятели, треньори и активни спортисти проведоха откровена дискусия със спортния министър, ръководството на Общината и с това на стадиона, в която беше обсъдено какво още може да бъде направено.

“Това, което чух по време на срещата е, че хората тук са доволни от направеното от правителството и от местното управление до този момент. Ще продължим да помагаме на спорта във Велико Търново, защото имате много голяма история и много атлети, прославили страната ни. Доказали сме, че сме добри партньори на Общината и вярвам, че ще продължим да работим в интерес на спорта тук.”, заяви министър Кралев.

Красен Кралев бе специален гост и на мача на ветераните на “Етър” и “Манчестър Юнайтед”. Тимът на великотърновци бе съставен от играчите, спечелили шампионската титла на България през 1991 г. За гостите на терена излязоха звезди на английския тим от близкото минало. По време на срещата бе почетена паметта на футболната легенда Трифон Иванов, който е стартирал кариерата си именно от стадион “Ивайло”. Сред гостите на мача бе и легендата на българската лека атлетика Йорданка Благоева.

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.


Източник

loading...