Главни Новини

Кметът на Истанбул показа скъпите коли на предшественика си

Да разпространим новината
Екрем Имамоглу СНИМКА: РойтерсСтотици автомобили на лизинг, включително от луксозни марки, бяха подредени на площад в Истанбул, с което кметът Екрем Имамоглу иска да привлече вниманието към разхищението на общински ресурси от страна на предишното ръководство, съобщава ДПА.

Колите изглежда са били наети от предишния кмет от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган, но според Имамоглу са излишни и стоят неизползвани. Той заяви снощи, че кметството ще върне колите, предава БТА.Имамоглу, който е представител на опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП), сложи край на 25-годишната доминация на ислямските консерватори в най-големия град на Турция. По време на кампанията си той обеща да разкрие детайли за „прахосничеството“ и „корупцията“ в кметството по време на управлението на ПСР.

Според критичния към правителството в. „Сьозджу“ около 600 автомобила вече се намират на площад Йеникапъ и се очаква да пристигнат още. Предишният кмет е подписал договор на стойност 139 милиона лири (24,3 милиона долара) за 2432 коли под наем през 2019 г., твърди изданието.

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.


Източник

loading...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com