Главни Инциденти

Кметът на Братислава с реакция след грандиозното меле със замесени 50-ина българи

Да разпространим новината

Кметът на Братислава Матуш Вало осъди остро сблъсъците между футболните фенове. Както вече стана ясно, 50-ина запалянковци на Левски се биха с над 100 ултраси на полския Краковия (Краков) и Аякс. Футболните фенове трошиха маси, столове и витрини в заведенията в центъра на столицата на Словакия. Има много арестувани.

„Боевете са ужасна демонстрация на неуважение към града, в който ние живеем и всички посетители се наслаждават на приятелска атмосфера. Никога няма да разбера хората, които комбинират спорта и забавлението с насилие и разрушават всичко по пътя си. Никога! Не искам да коментирам дали ситуацията е била подценена и как е излязла от контрол. За момента просто изразявам съжаление за разрушената собственост и нараняванията на невинните хора, които просто искаха да се насладят на приятна лятна вечер. Събираме информация и ще разгледаме ситуацията обстойно. Държим връзка и с органите на реда в Стария град, за да осигурим почистването и описването на щетите на засегнатите“, написа Матуш Вало в страницата си във „Фейсбук“.

Феновете на Левски са в Словакия за гостуването на местния Ружомберок на старта в Лига Европа. Мачът е в четвъртък от 19:30 часа в едноименния град – на около 260 километра от Братислава.

В столицата на Словакия пък има запалянковци на Краковия (Краков), който се изправя срещу Дунайска стреда – на 50-ина км от мястото на боя.

loading...

error: Забранено е копирането