Главни Политика

Каракачанов и Хекимян си спретнаха бурен спор в ефир. Вицепремиерът обяви: Ако се докаже, че ВМРО е взела една стотинка от ДАБЧ, ще се гръмна

Да разпространим новината

Твърденията, че ВМРО се финансира от корупционни схеми за взимане на българско гражданство са пълни глупости и измишльотини. Ние винаги сме се опитвали да улесним взимането на българско гражданство от наши сънародници в Македония, Молдова, Украйна. Къде има корупционни схеми? Там, където имабавене и размотаване. Аз винаги съм се изказвал, че трябва да има промени в закона и получаването на българското гражданство да става много по-лесно.

loading...

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, който коментира вчерашните твърдения на Велизар Енчев, че ВМРО се финансира от корупционните схеми при издаването на българско гражданство. „Твърденията на този човек са абсолютно неверни. Той говори за някакви факти. Защо не ги извади тези факти, като е такъв голям разследваш журналист? Аз знам причината той да говори такива глупости. Допреди няколко години той беше част от една от партиите в Обединенеи патриоти. Напусня я и на последните президентски избори, заради подобни твърдения, взе по-малко гласове от Митьо Пищова“, обяви Каракачанов.

loading...

Веднага след това между вицепремиерът и водещия Антон Хекимян започна сериозен спор. Хекимян не спираше да пита Каракачанов дали познава хората, за които вчера говори Енчев. От своя страна военният министър не спираше да отговаря, че това са клюки и не му се дава право да обясни позицията си. „Това са голословни твърдения. Вчера дадохте думата на този човек, той наговори клевети и вие не го прекъснахте, а сега на мен сте ми опраляи пистолет в главата и повтаряте едно и също. Искамда говорим да по-сериозни теми“, повтаряше Каракачанов, докато Хекимян не спираше да пита дали вицепремиерът се познава с хората, за които става въпрос в твърденията на Велизар Енчев, който от своя страна се позовава на сигналите на Катя Матева, бивш директор на дирекция „Българско гражданство“ в Министерството на правосъдието. В разговара беше намесено и миналото на Каракачанов, когато преди 1989 година е бил агент в тогавашните тайни служби. „Карате ме да казвам неща, които не трябва да разкривам. Те са класифицирани и са свързани с държавна тайна“, ядоса се вицепремиерът.

„Не кадруваме в агенцията за българите в чужбина. Всички твърдения за ВМРО и мен са клевети“, категоричен беше Каракачанов. „Вие не искате да ми отговорите на въпросите“, отговори Хекимян. „Не е верно. Вие спекулирате с тази тема и не спирате да ме прекъсвате. Защо вчера не прекъсвахте другия си гост? Явно ви казват в слушалката кога да ме прекъсвате. Свалете слушалката и да продължим разговора нормално. Искам да ви обясня за Петър Харалмпиев, а вие не ми давате думата. Оставете ме да обясня. Той е мое предложение, по предложение на „БГ Патриот“, които не са част коалицията ОП. Това назначение беше грешка, но няма как да знаем това преди този човек да се издъни. Той трябва да понесе своята отговорност. Всички обвинения на Велизар Енчев и Катя Матева са претоплена манджа. Тази атака е политическа. Тези неща ги казах още онзи ден. Ако се докаже, че сме взели една стотинка, ще се гръмна с личното си оръжие на площада“, заяви Каракачанов, като през цялото време Хекимян недоволстваше, че не получава отговори на поставените въпроси. „Най-лесно е да кажете, че ви прекъсвам. Никой не ми нарежда в слушалката“, обясни той.

Реклами

loading...
loading...

Реклама

Facebook

Дарете за качествените новини

Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.
Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.