Главни Новини

Канелена вита питка – 24chasa.bg

Да разпространим новината






Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас – известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на



адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси – тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Виолета Василева ни предлага рецепта, която ще донесе в дома ви празнично настроение заради аромата на канела.

ПРОДУКТИ

За тестото:

2 и 3/4 ч.ч. бяло брашно, 3 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 1 пакетче суха мая, 3/4 ч.ч. прясно мляко, 45 г масло, 1 яйце

За пълнежа:

45 г меко масло, 4 с.л. захар, 1 и 1/2 с.л. канела, 1 ванилия

За глазурата:

1 ч.ч. пудра захар, 3-4 с.л. прясно мляко, 1 с.л. течен мед, 1/2 ампула екстракт ванилия и масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Изсипваме в купа брашното, захарта, солта и маята. В чаша смесваме маслото и прясното мляко. Загряваме, докато маслото се разтопи, и го изсипваме към брашното. Добавяме яйцето и омесваме меко тесто, което оставяме да удвои обема си.

Разбъркваме в отделен съд захарта, канелата и ванилията. След като тестото втаса, го разточваме върху набрашнена повърхност на правоъгълник. Намазваме го с масло и го поръсваме с канелената захар. Минаваме с точилката върху захарта, за да полепне добре. Нарязваме го на 6 ленти с еднаква дебелина. Завиваме ги една след друга във формата на спирала.

Оставяме тестото в завита тава, докато удвои обема си. Печем в загрята фурна на 170 градуса. Може да я покрием, но не плътно с фолио, за да предотвратим препичане отгоре.

Изваждаме готовото руло и го оставяме да изстине 10-15 мин. През това време смесваме всички продукти за глазурата. Напръскваме рулото с нея и сервираме, докато е още топло.

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.






Източник

loading...

error: Забранено е копирането