Главни Любопитно

Какво чувства човек непосредствено преди да умре

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Експерти от Австралийския университет на Уолонгонг внимателно са анализирали данните, получени от няколко хиляди души, които се очаквало да умрат скоро.

Изследователите помолили всички да отговорят на един единствения въпрос: „Какво чувствате?“.

Резултатите се оказали не напълно предвидими и в значителна степен изненадващи, информира изданието News Territory.

Оказало се например, че в повечето случаи хората не изпитват болка. Така са отговорили 85% от участниците в експеримента. Само 7.4% от респондентите съобщават за болезнени усещания.

Но за факта, че те изпитват силен стрес, причинен от умора, са споменали в отговорите си 13,3% от анкетираните пациенти. 7% от участниците в проучването съобщават за загуба на апетит.

Освен гореспоменатите усещания, участниците в изследването на австралийски учени са споделяли, че ги тормозят гадене, безсъница, трудности с дишането, проблеми с чревния тракт.

След като анализирали всички данни, специалистите стигнали до заключението, че на смъртния си одър човек е най-често е смирен и спокоен.

Така се опровергава предположението, че смъртта най-често настъпва именно от силна болка. В някои случаи това, разбира се, може да е така, но в повечето – не, пише zdrave.to

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано