Главни Общество

Как ще живеем с Бюджет 2019?

Да разпространим новината

Бюджет 2019 се гледа по време на сериозно социално напрежение. Протестите на майките на деца с увреждания срещу вицепремиера Валери Симеонов не стихват Как ще живеем с Бюджет 2019 и какви са сметките на властта коментираха в сутрешния блок на Нова телевизия Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал, Ваня Григорова от КТ „Подкрепа” и икономистът Лъчезар Богданов.

loading...

„Не искаме политическа криза и нови парламентарни избори, защото това е свързано със забавяне на икономическото развитие”, обясни Добрин Иванов.

Ваня Григорова подкрепи твърдението за предсрочни избори, но заяви, че поведението на Симеонов е недопустимо и той е трябвало да се извини още от самото начало.

loading...

„Обикновено по-големи реформи се правят, когато има хора, които да ги искат и да оказват натиск. Промяната няма да се случи на самите жълти павета, а със съответните промени в законодателството”, коментира пък икономистът Лъчезар Богданов.

Според Добрин Иванов това, което в този бюджет е добро, е повишаването на приходите и това, че БВП е прогнозиран реалистично. От Асоциацията на индустриалния капитал не са съгласни и с повишаването на заплатите в държавната администрация, както и в сектор „Сигурност”. „Смятаме, че заплатите в бюджетния сектор могат да бъдат увеличени с много повече от 10%, ако бъдат извършени съответните съкращения и намаления на броя и числеността в държавната администрация”, коментира Иванов.

Реклами

loading...
loading...

Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.
Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.