Главни Криминални

Изплува тъмното минало на шефа на „ТАД Груп”

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Преди повече от 22 години, собственикът на „ТАД Груп” Иван Тодоров, който днес беше задържан на Летище София, и преди е бил разследван за киперпрестъление, пише Лупа бг.

Тодоров е бизнесмен, собственик на десетки фирми, свързани с ресторанти, недвижими имоти и с киберсигурност. Голяма част от тези фирми са регистрирани във Варна. Предишното разследване срещу Иван Тодоров за киберпрестъпление е от 1997 година.

Тогава той е един от заподозрените за източване на кредитни карти. В този период Тодоров е имал заведение. Съмнението е било, че с пари от източени карти е купувана техника от САЩ. Участието му обаче не е доказано. Години по-късно бизнесът му с ресторанти разцъфтява.

Днес той има десетки фирми, основно за управление на хотели и ресторанти из цялата страна. Преди повече от 10 години прави и солидна инвестиция, като се сдобива с разрешително да поеме франчайза на международно верига за сандвичи. През 2016 година започва да се занимава официално и с киберсигурност.

Преди 3 години Тодоров регистрира фирмата „ТАД Груп” с начален капитал от над 190 000 лева. Централата на фирмата е в САЩ, а според адвокатите му, той е поел франчайза й у нас. Офисът на повечето фирми на Тодоров се намира във Варна в един от ресторантите от веригата за сандвичи.

Тодоров е избран от международната верига за сандвичи да развие бизнеса и в Румъния. На друг адрес е регистрирана друга фирма на Тодоров. В нея той има и съдружник. Казаха ни обаче, че офисът е бил освободен преди няколко месеца Иван Тодоров се занимава и с недвижими имоти.

loading...