Главни Криминални

Изплува тъмното минало на шефа на „ТАД Груп”

Да разпространим новината

Преди повече от 22 години, собственикът на „ТАД Груп” Иван Тодоров, който днес беше задържан на Летище София, и преди е бил разследван за киперпрестъление, пише Лупа бг.

Тодоров е бизнесмен, собственик на десетки фирми, свързани с ресторанти, недвижими имоти и с киберсигурност. Голяма част от тези фирми са регистрирани във Варна. Предишното разследване срещу Иван Тодоров за киберпрестъпление е от 1997 година.

Тогава той е един от заподозрените за източване на кредитни карти. В този период Тодоров е имал заведение. Съмнението е било, че с пари от източени карти е купувана техника от САЩ. Участието му обаче не е доказано. Години по-късно бизнесът му с ресторанти разцъфтява.

Днес той има десетки фирми, основно за управление на хотели и ресторанти из цялата страна. Преди повече от 10 години прави и солидна инвестиция, като се сдобива с разрешително да поеме франчайза на международно верига за сандвичи. През 2016 година започва да се занимава официално и с киберсигурност.

Преди 3 години Тодоров регистрира фирмата „ТАД Груп” с начален капитал от над 190 000 лева. Централата на фирмата е в САЩ, а според адвокатите му, той е поел франчайза й у нас. Офисът на повечето фирми на Тодоров се намира във Варна в един от ресторантите от веригата за сандвичи.

Тодоров е избран от международната верига за сандвичи да развие бизнеса и в Румъния. На друг адрес е регистрирана друга фирма на Тодоров. В нея той има и съдружник. Казаха ни обаче, че офисът е бил освободен преди няколко месеца Иван Тодоров се занимава и с недвижими имоти.

loading...

About the author

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Реклама

Facebook

Реклама