Главни Криминални

Издирват двама за снощната стрелба по Жирафа в София

Да разпространим новината

Продължава разследването на снощната стрелба в столицата. По първоначална информация полицията издирва двама души. При нападението бяха ранени двама души. Изстреляни са шест куршума.

Инцидентът стана около 22:00 часа.

По непотвърдени данни нападателите избягали с автомобил, след като произвели изстрелите. Кршумите попаднали в телата на двама криминално проявени – 38-годишния Ивайло Богданов – Жирафа осъждан многократно за притежание на наркотици. Той е транспортиран в „Пирогов” с огнестрелна рана в областта на гърдите. „Направена е успешна операция, няма опасност за живота му“, каза пред БТВ директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

Другият ранен е на 26 години с прякор Пу*к*та– осъждан за кражби в офиси и жилища. Той е транспортиран във ВМА с две огнестрелни рани в областта на гърдите и рамото.

И двамата са без опасност за живота.Информацията е много противоречива към този момент. Разпитват се свидетели, извършват се процесуално-следствени действия”, коментира, ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР.

По думите на директора на ГД „Национална полиция гл. комисар Христо Терзийски все още не е ясно дали по мъжете е стрелял един човек или двама.

Цяла нощ на територията на цялата столица са извършвани проверки на съмнителни автомобили и лица.

Охранител на близкия фитнес център, който бил сред първите, видели ранените след стрелбата, разказа, че две минути преди това на мястото имало черен джип. Това било записано и от охранителните камери на близката пицария, които са иззети от полицията.

„Чухме четири-пет изстрела и малко след това едното момче падна пред фитнеса. Беше сериозно ранен, в тежко състояние”, каза охранителят.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Inline
Inline