BGtop
Главни Свят

„Ислямска държава“ обезглави 19-годишен студент, отвлечен преди месец в Суейда

ислямска държава
Да разпространим новината

„Ислямска държава“ е екзекутирала млад мъж – един от заложниците друзи, отвлечени от джихадистката групировка миналия месец в сирийската провинция Суейда, съобщи Франс прес, като се позова на сирийски сайт и неправителствена организация.

Студент на 19 години е бил обезглавен на 2 август, заяви за АФП журналистът Нур Радуан от сайта Soueida24. Младежът е бил един от групата от около 30 души, повечето жени и деца, жители на едно от селата в Суейда, отвлечени при кървавата атака на „Ислямска държава“ в тази провинция на 25 юли.

Според Сирийския център за наблюдение на човешките права това е първото убийство на заложник от групата.

Сайтът и неправителствената организация за мониторинг на човешките права бяха съобщили за трийсетина отвлечени жени и деца и 17 безследно изчезнали мъже след атаките на 25 юли в различни селища в провинция Суейда, при които бяха убити над 250 души. Според Центъра джихадистите искат от режима в Дамаск освобождаването на бойци на „Ислямска държава“, заловени в съседната провинция Дераа. „Ислямска държава“ не е поела отговорност за отвличането, но местни източници твърдят, че семействата на заложниците са получили на телефоните си техни снимки и видеоклипове, изпратени от джихадистите. Завчера един от най-високопоставените друзи в Сирия заяви за АФП, че Русия, съюзник на президента Башар ал Асад, преговаря с „Ислямска държава“ за освобождаването на заложниците.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Inline
Inline