Главни Любопитно

Инженерите на Ford сътвориха интелигентно легло

Да разпространим новината

Инженерите на Ford, в рамките на проекта „Интервенции“, разработиха интелигентно легло, контролиращо личното пространство на спящите и помагащо им да не излизат от „своята половина“.

loading...

Специалистите са вдъхновени от системата за автомобили Lane-Keeping Aid, която ги задържа в лентата на движение. Тя е реализирана в модели, като Ford Kuga и Ford Explorer.

loading...

Съгласно изследванията, всеки четвърти човек, който има връзка, най-добре спи сам в леглото. Националната служба по здравеопазване на Великобритания (NHS) е установила на свой ред, че „натрупаното“ недоспиване увеличава риска от травми и нещастни случаи у дома, на работното място и на пътя.

Ford е използвала автомобилни технологии, за да може дори най-големият нарушител, изземащ от половинката на другия в леглото, да остава цяла нощ в „собствената си половина“.„Центриращото“ легло, с помощта на датчици за натиск, определя кога човек се намества в чуждата половина на леглото. То внимателно го връща до мястото му с помощта на вградена транспортна лента.Засега описаното легло е само прототип, изпълнен в рамките на проекта „Интервенции“ на компанията Ford. Същността на проекта е да се използва опитът в автомобилните технологии за решаване на проблеми от ежедневно естество.

Реклами

loading...
loading...

Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.
Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.