Главни Общество

Хиляди излизат днес с искане за оставка на Валери Симеонов. Отвратените от думите му зоват: Носете си топли дрехи и храна, протестът ще е дълъг!

Да разпространим новината

Очаква се днес протестът за оставка на вицепремиера Валери Симеонов да бъде най-масовият в рамките на кабинета „Борисов 3“.

В понеделник точно по обед пред Министерски съвет ще се съберат хора от цялата страна, възмутени от думите на лидера на НФСБ, че майките на деца с увреждания са „кресливи жени с уж болни деца“. До момента участие в събитието, организирано от каузата „Системата ни убива“ са потвърдили над 5200 души, а 23 000 са заявили интерес.

„Протестът ще продължи до подаването на оставката на Валери Симеонов! Носете си топли дрехи и храна“, категорични са отвратените от думите на Симеонов.

Набира сила и онлайн петиция, която настоява за отстраняването на националиста от кабинета. До момента тя е подписана от над 3500 души.

Освен в столицата се очаква протести за отстраняването на вицепремиера да има в Пловдив и Стара Загора, като те ще започнат от 18 часа. Българите пък в Лондон се събират пред посолството ни във вторник от 19 часа.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама