Главни Общество

Хеликоптерът на КАТ засне 306 пътни нарушения на АМ Тракия до 16:00 часа (видео)

Хеликоптерът на КАТ засне 306 пътни нарушения на АМ Тракия
Да разпространим новината

306 нарушения са констатирани днес до 16:00 часа по време на специализираната полицейска операция за контрол на пътното движение. Проверени са 182 лица и 138 моторни превозни средства. Най-честото нарушение е за скорост, като констатираните случаи на превишаване на скоростните режими са 306. Това заяви главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“, цитиран от МВР.

До 16:00 часа екипите са издали 30 фиша, 10 електронни фиша, 15 акта за установено нарушение и 5 принудителни административни мерки. На един водач е отнето свидетелството за управление на МПС, освен това са установени 12 лица от криминалния контингент.

Операцията започна тази сутрин. Акцент в нея са агресивните водачи, движещите се в пакет, шофиращите в аварийната лента. Проверки са предвидени за употреба на алкохол и наркотични вещества, на място екипите следят и за неправилно превозване на оръжие.

Проверките в днешния ден са съсредоточени по автомагистрала „Тракия“. Те ще продължат и и дните дни, когато екипи ще има по основните пътни артерии на страната. Освен това водачите ще бъдат следени и от хеликоптер на ГДГП.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама