Главни Любопитно

Гражданско неподчинение: Свиневъдите блокират България

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

„Започваме гражданско неподчинение, ако влязат и избият прасета, които не са болни от никаква африканска чума!“, заявиха свиневъди от страната.

 

Хората получават подкрепата от граждани у нас, като голяма част от тях все още имат близки, които си гледат по едно или две прасета.

 

 

 

Изискването да се унищожат болните свине е на път да предизвика безредици в цялата страна, блокади на пътища, граници и магистрали. Фермери вече плашат да излязат с цялата си налична техника и да направят барикади, както в Гърция.

 

Според публикации в социалната мрежа от Видин до Синеморец и от Златоград до Варна всички хора са солидарни с пострадалите от действията на земеделското министерство и БАБХ относно африканската чума и зоват за масови протести, защото това било измама.

 

„Няма чума и как така животните като не са болни, ще ги убиват?! Да се махат, като не могат да се справят с проблема, защото всички са некадърни. Не искаме оставките само на шефа на БАБХ Дамян Илиев, трябва да си заминават всички отговорни за бедата“, коментираха бесните свиневъди, пише „Лупа“.

loading...

Реклама

Реклама