BGtop
Главни Политика

Горанов: Можех да предоставя неверни данни за апартамента, но за мен истината и спазването на закона са на първо място

Да разпространим новината

В публичното пространство изтече моята данъчна декларация. Още през април съм декларирал факти и обстоятелства, които могат да бъдат проверени. Декларирал съм ползването на този имот с ясното съзнание, че не представлява конфликт на интереси. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов във връзка със слуховете, появили се около жилището му, предаде репортер на Novini.bg.

„Твърдо заявявам, че този конкретен имот няма нищо общо с фамилия Домусчиеви, с техните бизнеси или собствености. Този апартамент ми е предоставен през 2012 година за ползване от близък мой роднина – кръстник на двете ми деца и на мен“, призна той.

„Аз ще предоставя цялата информация и всички данни и обстоятелства, увери той.

На въпрос защо не плаща наем, Горанов отговори така: „При безвъзмездно ползване, как да плащам наем? Аз можех да предоставя неверни данни, но за мен истината и спазването на закона за мен винаги са били на първо място“, каза Горанов.

Не знам защо се появява точно сега, при положение, че за никой не е тайна. Имаше множество спекулации. Ако имах някакви притеснения, нямаше да го декларирам пред КОМПИ. Нямам никакви притеснения за проверката. Не смятам, че съм извършил нещо нередно и съм го декларирал“, подчерта финансовият министър.

Той призова, ако някой има данни за нещо нередно, да подава сигнали.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline