Главни Любопитно

Голяма трагедия! Разбра се кой е удушеният на поклонически поход мъж

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Дългогодишен участник в поклоннически походи и маратонец е мъжът, който бе открит днес мъртъв между селата Дрен и Горна Диканя. Това е 77-годишният Коста Янков, съобщават от полицията в Перник.

По тялото имало следи от насилие, а според запознати смъртта е настъпила от удушаване. Възрастен участник в поклоннически поход е убит и се издирват извършителите на престъплението, съобщиха днес от ОДМВР-Перник.

 

Полицията е започнала разследване, след като други участници в похода са съобщили, че Коста Янков е изчезнал. „Не бих могъл да дам повече информация, защото тече разследване.

Мога да кажа само, че го познаваха всички, той беше наистина доайен на походите, много уважаван. В никакъв случай не е бил конфликтна личност“, коментира пред БЛИЦ един от организаторите на похода – Паскал Пиперков. Поклонническият пешеходен поход „Светият Път” е започнал на 30 юни и е завършил днес, независимо от трагичния случай. За първи път той е преминал по маршрут максимално близък до пътя на пренасяне мощите на Св Йоан Рилски от Велико Търново до Рилския манастир.

 

Походът се организира за отбелязване по достоен начин 550 годишнината от връщане мощите на св. Йоан Рилски в Рилската света обител през 1469 година от монашеска процесия, определена от събора на Рилския манастир, водена от йеромонах Теофан, йеромонах Варлаам, брат Келасий и пресвитер Йоан от Белчин, уточнява Блиц.

loading...

Препоръчано

Реклама