Главни Инциденти

Голям пожар в ТЕЦ-Сливен

пожар
Да разпространим новината

Голям пожар е избухнал снощи в ТЕЦ-Сливен. Запалили са се складирани в близост бали със слама. Това заяви за БТА говорителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска.

Пожари има в близост до различни предприятия в индустриалната зона на града, като по първоначална информация там са се запалили отпадъци.

Проблем при гасенето на огъня е силният вятър, каза Мандинска. Тепърва ще се изясняват причините за пожарите.

Екипи на Регионалната служба “Пожарна безопасност и защита на населението”, МВР, “ВиК” и военнослужещи овладяха разпространението на два пожара в Сливен, предизвикани на 24 септември вечерта заради усложнения от силния вятър. Това съобщи областният управител Чавдар Божурски. Пожарите са избухнали на територията на предприятията “Топлофикация” и “Динамо” в града. Създадена е била незабавна организация за действие и координация между участниците в спасителните действия. Дейността на екипите е била затруднена от пулсиращия вятър. Въпреки това, към полунощ, разпространението на пожарите е овладяно. Гасенето продължава.

В сутрешния блок на Нова телевизия от пожарната в Сливен уточниха, че пожарът в ТЕЦ-Сливен е на площ 12 декара. Няма опасност за населението. Характерът на пожара е такъв, че трябва да изгори сламата, за да загасне пожарът. Засега няма опасност от разпространение на огъня, заявиха от пожарната.

От там казаха, че няма съмнения за умишлен палеж, а най-вероятната причина за избухването на пожара са искри от скъсани от бурния вятър електрически проводници.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline