Главни Общество Свят

Германия е в ШОК! Поставиха тежка диагноза на Ангела Меркел

Да разпространим новината

Германският канцлер Ангела Меркел вероятно има Паркинсон, съобщават световните осведомителни агенции.

Според медията от Федералната република неврологичното заболяване е причината за пристъпите на тремор, които през изминалия на най-малко три пъти са разтърсили шефката на правителството в Берлин.

Изданието „Велт“ лансира друга версия. Един от най-авторитетните вестници в Германия предположи, че разтреперването на Мерекел се дължи на преумора. Най-тиражираният таблоид във Федералната република „Билд“ е поискал днес от правителството да разпространи официално информация за здравния статус на премиера. Друго германско издание –  вестник „Кьолнер Щат Анцайгер“ също призовава днес Меркел да обясни дали има здравословен проблем, предаде ДПА.

„На политиците не е забранено да се разболяват – те имат правото да се възстановяват и лекуват от изцеждащата енергията им отговорна работа. Една болест обаче се превръща в политически проблем, ако не може повече да се гарантира, че (политиците) са в състояние да изпълняват своите задължения с цялата си енергия“, пише германското издание.

„Много вероятно е в случая с Меркел да няма основания за безпокойство. Възможно е нейното (треперене) да е периодично и ограничено до моменти, когато тя стои изправена. Но може и да не е така. Канцлерката ще постъпи добре със самата себе си, ако прояви инициатива и обясни тези опасения. В противен случай тя няма да има свободата да стои настрана от този дебат“, коментира „Кьолнер Щат Анцайгер“.

Меркел и нейни говорители са заявявали, че канцлерът няма хронични заболявания.

loading...

error: Забранено е копирането