Главни Политика

ГЕРБ отвърна на президента за ветото

Да разпространим новината

ГЕРБ отвърна на президента за ветото, което държавният глава Румен Радев наложи днес на вдигането на данъка за старите коли.

„Не намерих достатъчно аргументи. Ние се мотивирахме многократно още по време на дебатите и сега поддържаме нашите мотиви. За мен беше изненада ветото“, обясни пред журналисти в Народното събрание председателят на Бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

Тя обясни, че не се е запознала в подробности с мотивите за ветото на президента.

„За мен ветото в тази част е много странно, да не се изразя с по-силна дума. Ще проведем дебат по това вето. Аз не виждам причина да приемем нито една от тези позиции“, допълни тя.

Председателят на Бюджетната комисия посочи още, че Бюджет 2019 е един от най-добрите бюджети.

„Той осигурява социална защита и за работещи, и за ключови приоритети. Искания винаги ще има и тези искания не бива да спират. Аз мисля, че трябва да се търсят положителните неща и да се търси баланс“, обясни Стоянова, като посочи, че бюджетът ще се гледа в края на ноември.

Днес ГЕРБ обсъди с КНСБ бюджета за 2019 г.

„Няма да си сменим мнението от днес за утре. При 5.85 милиарда повече разходи не мога да кажа друго, освен че бюджетът се доближава до нашите очаквания“, посочи председателят на КНСБ Пламен Димитров.

„Изразихме изцяло подкрепата за увеличение на разходите за образование и социални нужди… Към 80% някъде са изпълнени нашите искания“, посочи той.

По думите му системата на земеделието и няколко агенции са останали недофинансирани. В сферата на културата също има недофинансиране.

„Това наистина е най-добрият бюджет на правителство на Бойко Борисов“, коментира Пламенов.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline