Главни Инциденти

Гълъбово отново изчезна в прах, а от ТЕЦ „Брикел“ се оправдаха

Да разпространим новината

Град Гълъбово е потънал в прашна буря, пише новини.бг.

Като причина за запрашаването местните посочват ТЕЦ „Брикел“ и така нареченото „черно езеро“, където се складира пепелта от изгорелите въглища.

От „Брикел“ заявиха, че използват оросителни системи, за да няма запрашаване,  а прашната буря обясняват с бурния вятър, който вдигнал пушилка от черните пътища.

Към момента ситуацията вече е овладяна и няма опасност за здравето на хората, уверяват от екоинспекцията в Стара Загора.

„При такъв силен порив на вятъра, който се получи, в рамките на 10-15 минути няма как да се реагира. Направихме всичко възможно. В момента сме предприели допълнителни мерки с повече водоноски, повече пожарни коли, за да оросяваме и мокрим пътищата. Това е първият случай за тази година на такова запрашаване на Гълъбово”, заяви пред камерите на БТВ Христо Христозов от ТЕЦ „Брикел“.

„На място експерти от РИОСВ не са установили нарушения. Оросителните системи са работили, пътищата се овлажняват. По време на проверката не е имало запрашаване. Единственото нарушение в случая е, че инспекцията не е уведомена и затова ще бъде наложена санкция”, разкри Минчо Минчев, експерт от Регионалната инспекция по околната среда и водите.
loading...

error: Забранено е копирането