BGtop
Главни Криминални

Ето какво притежава Димитър Желязков – Митьо Очите?

Митьо Очите
Да разпространим новината

Проверка в „Търговския регистър” показва, че официално на името на Димитър Желязков – Митьо Очите има три фирми. Капиталът на Желязков в тях обаче е запориран от Комисията за отнемане на имущество, придобито по незаконен начин.

От прокуратурата вече казаха, че се проверяват фирми, в които Желязков официално не участва, но има съмнения, че работят за него.

Преди две години Димитър Желязков призна пред БТВ, че работи като консултант към фирма „Аркус Сигурност” Бургас. Сред собствениците на тази фирма е общинският съветник от БСП Бенчо Бенчев, арестуван заедно с Очите в Турция. Бенчев участва като собственик в 18 фирми. В три от тези фирми Бенчев е съдружник с другия арестуван – бившият депутат от ДПС Несрин Узун. В една от компаниите Бенчев и Узун имат трети съдружник, който също е част от местния политически живот – Георги Манев. Той е общински съветник, представлява НФСБ и своята партия „Средна европейска класа”. Бенчев и Манев са съдружници, този път без Узун, и в „Стройинвестмънт” ООД.

Георги Манев коментира, че от пет години общият му бизнес с Бенчев не се развива и той няма нищо общо със случващото се в момента в Бургас.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Inline
Inline