Главни Общество

ЕП отложи гласуването на пакет „Мобилност”

Да разпространим новината

Председателят на Европарламента Антонио Таяни върна пакета „Мобилност” в комисията по транспорт. Така гласуването в пленарната зала днес се отложи.

Протестната акция на превозвачите от България и други страни, които се чувстват застрашени от пакета, пред сградата на ЕП в Страсбург обаче все пак се провежда, съобщава bTV.

През изминалата нощ много умело бяха използвани всички възможни процедурни и технически хватки, за да не се стигне до вот. Много помогна и фактът, че 1234 поправки към пакета „Мобилност” не бяха преведени навреме на всички езици. Всяка от тези над 1200 поправки трябва да получи одобрението на поне 1/3 от членовете на транспортната комисия.

За българските превозвачи това не е спечелена война, но е крачка напред в спечелване на поредната битка. Оставаме мобилизирани, продължаваме с протестите, ако се наложи и другата седмица, заяви Ангел Траков от Международния съюз на превозвачите.

Защитниците на пакета „Мобилност” ще се опитат максимално бързо да прокарат текста отново в комисията по транспорт, вероятно в началото на следващата седмица, за да предизвикат отново гласуване в пленарната зала през последната сесия от мандата на настоящия парламент от 15 до 18 април.

 

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Inline
Inline