Главни Новини

Експертът, разкрил опасния химикал в бившия завод „Химко“: Уволниха ме, защото казах, че няма да позволя да извозят серовъглерод от завода

Да разпространим новината

Малко след сутрешния блок вчера лично премиерът Борисов ми се обади и заяви, че е наредил да ми върнат работата. Той ме поздрави за това, което съм направил и позицията ми. По-късно се срещнах с министър Нено Димов. Това заяви младшият експерт от РИОСВ-Враца Георги Караиванов в сутрешния блок на БТВ, пише Novini.bg.

„След като направих всички анализи и проверки, се опитах да направя нещо по въпроса за опасния химикал в РИОСВ. Там никой не ми обърна внимание, а аз подадох сигнал към прокуратурата и медиите“, каза още той.

„Бях уволнен, защото заявих, че няма да позволя фирма без разрешения да извърши извозвания на серовъглерод от завода“, допълни Караиванов.

„До 10 юли цистерните, които ще извозват химикала, трябваше да са на територията на България. Още не са тук“, разкри той.

„Не беше редно да се стига до Бойко Борисов, но явно така е трябвало да станат. Опасност винаги има, защото това е едно старо съоръжение. Надявам се скоро химикалът да бъде извозен“, завърши Георги Караиванов.

loading...

error: Забранено е копирането