Главни Общество

Експерт за Баневи: За да стигнеш от стругар до милионер, трябва партията да седи зад теб

Да разпространим новината

Нито едно голямо богатство не е събрано без участие в държавата – дали с политици, държавни предприятия или обществена поръчка. Големите богатства по време на прехода не са изолирани случаи. Това заяви финансистът и юрист Иво Недялков в предаването “Събуди се” по Нова телевизия по повод ареста на Николай и Евгения Банев във Франция.

“Баневи направиха приватизацията чрез работническо-мениджърски дружества (РМД). Големите инфраструктурни предприятия бяха купени с целта да бъдат фалирани. Не мога да кажа кои ще са следващите арестувани, но и сега едни и същи хора правят обществените поръчки, пътищата и още много”, каза още той.

“За да стигнеш от стругар до милионер, трябва партията да седи зад теб. Не е само Николай Банев. Той е по-скоро некачествената черта на прехода. За да има пълна ревизия на прехода трябва да се намерят и желаещи. Не знам кой ще я направи, а има и давности. Някой гръмнаха червените куфарчета”, допълни по темата журналистът Стефан Ташев.

“Активи за милиарди левове отидоха в ръцете на хората като Николай Банев. Н престъпление да си богат човек, но в “Полимери” има нещо нередно, завърши Тишев.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline