BGtop
Главни Политика

Джамбазки: Между Охрид и Черно море живее един и същ народ, който е разделен в две държави

ангел джамбазки
Да разпространим новината

Между Охрид и Черно море живее един и същ народ, който е разделен в две държави. Мнозинството от хората в Република Македония пазят и помнят своите български корени. Роднините на Зоран Заев участват в управлението на град Петрич. Какви са те, на всичко е ясно.

Това каза в сутрешния блок на БТВ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който коментира вчерашното общо честване на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание от страна на премиерите Борисов и Заев. „Македонизмът е измислица на Сърбия. Той, като антибългарска теза, е мъртъв. Искам да поздравя Бойко Борисов и Зоран Заев за това. За нас е важно да бъдат демонтирани до край антибългарските настроения в Република Македония, които бяха насадени след 1945 година. Македония е една и тя е българска“, категоричен беше той.

Джамбазки говори и по темата за стабилността на управляващата коалиция. „Няма причина правителството да не издържи до евроизборите. Има определено напрежение, но според мен е по-добре така, за да си казваме цялата истина в очите и да водим диалог. Непремерените приказки вредят. Ако искате да ви кажа честно, в Европа не се интересуват много какво се случва във вътрешнополитическите работи на България. Европа от време на време я хваща ишиаса. Допуснахме няколко грешки, но те се дължат на липсата на разговори между нас“, разкри още евродепутатът.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline