Главни Инциденти

Дете със счупен череп след удар от велосипед в Монтана

Дете със счупен череп след удар от велосипед в Монтана
Да разпространим новината

Дете беше блъснато от велосипедист в парк в Монтана. И този случай провокира вълна от родителско недоволство, предаде БТВ.

Централният градски парк в Монтана е особено оживен привечер. По това време Цветелина и Боян разхождат двете си деца – близначки на година и половина. „Мъжът ми гледаше едната, аз стоях до другата и в момента, в който се обърнах, видях как детето ми е на земята – с колело върху нея”, разказа майката на пострадалото дете.

Според родителите виновната за удара колоездачка е пълнолетна. Била се разсеяла. „Мислехме, че си гледа в пътя. Спря, извини се и избяга”, допълни Цветелина Георгиева.

Последствията за детето са счупен череп, хематом и операция за отстраняването му в столична болница. „Лечението и прегледите за нас продължават. Има опасност от отключващи се впоследствие заболявания”, каза майката.

Нещастието провокира Цветелина да организира петиция, с която настоява да не се допускат колоездачи в паркове без велоалеи. За по-малко от седмица протестната подписка е подкрепена от близо 400 души.

Петицията е адресирана до кмета на общината. От там коментираха, че до месец всички паркове в града ще са под видеонаблюдение, и припомниха, че велосипедистите са длъжни да спазват Закона за движение по пътищата.

А междувременно родителите на пострадалото дете смятат да предявят съдебен иск срещу велосипедистката.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама