Главни Политика

Десислава Атанасова: Корнелия, твой ред е! Покажи си фиша

Да разпространим новината

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова публикува във Фейсбук фиш от заплатата, която е получила като народен представител през юли 2013 година.

Поводът за това е искането на лидера на БСП Корнелия Нинова депутатските заплати да се намалят. Припомняме ви, че вчера на пресконференция тя заяви, че БСП внася предложение депутатските заплати и тези на политическия елит да се намалят с 543 лв. По думите на Нинова това е увеличението, натрупано през последните 2 години на този парламент, което се равнява на 18%.

„От понеделник призовавам Корнелия Нинова, да покаже фиша си за заплата от последния месец, в който не ходи на работа, а представя „визията“, написа във Фейсбук Атанасова.
„Тъй като, личният пример е важен, а паметта изневерява, то е време да се върнем назад, в 2013 – та.
Тогава възнаграждението на депутат от ПП ГЕРБ беше различно, заради истинския бойкот на управлението „Орешарски“ с мандатоносител БСП, аферата „Костинброд“ и задкулисието. И тогава ПП ГЕРБ беше първа политическа сила!
Заплатата на народен представител през 2013 беше 2196 лева, а получавах – 489 лева!
През 2013 година аз и колегите ми от парламентарната група на ПП ГЕРБ, съзнателно се лишихме от около 70% от възнаграждението си, пътуването в командировки и ползването на служебни автомобили, което не е факт днес, нито за Нинова, нито за някой от парламентарната група на БСП.
Вие, само от 18% ли сте готови да се лишите, въпреки че не ходите на работа? – странен “бойкот”!
Кога или къде тези, които не работят, получават еднакво възнаграждение с тези, които работят? – При комунизма или в Парламента, когато там е Нинова? Само, че демокрацията Ви отне комунизма, а Народното събрание не е Ниноваленд!
Ако греша, опровергайте ме – с факти и фиш!
Корнелия, твой ред е!“, написа Атанасова във Фейсбук.

loading...

About the author

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Реклама

Facebook

Реклама